Skoterkläder

Har du tänkt på att du bör anpassa dina skoterkläder efter hur du kör? Den som är van skoteråkare vet säkert hur man ska klä sig för att hålla värmen eller för att inte bli för svettig. Många är vi nog som har fallit för trycket att testa skoteråkning när vi varit uppe i fjällen för att åka skidor. Att köra skoter är fantastiskt kul och vädret och förhållandena är dom rätta. På fjället kan vädret ändra sig snabbt och en solig och någorlunda varm dag kan sluta med många minusgrader och snöstorm så kolla vädret noggrant innan du bestämmer dig för att åka på skotertur. Till skillnad mot skidor så tar du dig i alla fall snabbare tillbaka med skoter, om du inte kör vält.

Rätt skoterkläder

Att ta på sig ”rätt” skoterkläder är egentligen inte så svårt, du ska tänka på samma sätt som när du klär dig i vanliga fall. Lager-på-lager-principen är alltid bra att utgå ifrån oavsett om du ska sitta stilla eller göra något ansträngande så du svettas. För den som är van skoteråkare och kör aktivt så är det ungefär som att åka skidor, du kommer kanske att svettas en aning beroende på gradantal ute. Då kan du klä på dig lager-på-lager och avsluta med en kraftig vindjacka som tål regn och blåst.

Skoterkläder för utflykt

Du som inte brukar åka skoter utan är på semester en vecka och åker skidor med familjen, det kommer inte att bli någon aktiv åkning om det är första gången du åker skoter så det kan vara läge att ta på sig skoterkläder som är tjockare då ni/du förmodligen kommer att åka lugnt och sitta stilla den största delen av skoterfärden. Det är bättre att ta av en tröja under jackan eller overallen istället för att frysa. Ta med en ryggsäck att lägga kläderna i.

Köp dina skoterkläder från SMX Sports

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: pm7