Nya jaktkläder nästa säsong

Jag är inte nöjd med mina nuvarande jaktkläder. De har inte hållit måttet under årets älgjakt. Jag har märkt detta den senaste tiden när jag varit ute och jagat en hel del. Första veckan av älgjakten hade jag semester så då deltog jag hela veckan. Därefter har jag varit ute de flesta helger. Vi har enbart några kalvar kvar att skjuta och vi har gott om tid på oss så framöver tänker jag enbart ge mig ut när det är hyfsat väder.

Jag är inte fåfäng eller kräsen, men efter att ha frusit och blivit våt har jag nu bestämt mig för att köpa nya jaktkläder inför nästa jaktsäsong. Mina nuvarande byxor och jacka har hängt med i minst 15 år så jag känner att det är dags för en förnyelse. Dessutom ska jag skaffa nya underkläder i merinoull som är varmare än det polyesterställ jag nu använder.

De ultimata jaktkläderna

Jag har letat efter de ultimata jaktkläderna och nu har jag hittat P4H jaktkläder. P4H står för Prepare for Hunt eller Prepare för Hike och de säljer både jaktkläder och friluftskläder. Hos dem har jag hittat bra jackor och byxor som känns moderna och bekväma. För mig är det viktigt att jaktkläderna är just bekväma och det verkar P4H jaktkläder kunna leverera. De har hela jaktställ i antingen färgstarka kamouflagemönster eller mer traditionella gröna färger.

Jag vill ge ett extra plus för att det går att få olika storlekar på jacka och byxa även när man köper dem som ett set. Jaktställen har också massor av bra finesser som extra fickor och ventilation. Dessutom är de vattentäta men har ändå andasfunktion.

Jag tror att mina nya P4H jaktkläder kommer att bli mina favoriter. Förmodligen kommer jag att använda dem både under jakt och annat friluftsliv. För även om de säljs som jaktställ fungerar de lika bra för vandring och fiske.