Egentillverkade fiskedrag med glaspärlor, bjällror gav 4 fiskar

Idag (fredag) en sen kväll, innan jag skulle gå och lägga mig så kollade jag snabbt igenom min mobil. Jag såg att jag hade fått ett sms ifrån min vän Elin, hon sa att hon skulle åka och fiska klockan 2 imorgon och undrade ifall jag ville hänga med. Jag sprang ner till källaren och kollade ifall mitt fiskespö var där nere och det var det glädjande nog. När jag kollade vad jag hade för krokar så var det gamla, rostiga och allmänt tråkiga. Jag frågade pappa om jag kunde få ta ett ifrån honom och han sa att det var självklart. Jag tackade så hemskt mycket och lade undan det på mitt skrivbord tills imorgon.

Nästa dag vaknade jag väldigt tidigt. Redan klockan 06:00 faktiskt och gick till mitt skrivbord där krokarna låg. Det som jag inte tänkte igår, slog det mig nu istället. Jag hade tänkt göra om dem till lite finare krokar och med förhoppningsvis bättre fiskeresultat som följd. Min fantasi skenade iväg och jag fick ideen med att använda min pyssellåda till hjälp att göra dragen attraktivare för fiskarna. Jag hade totalt endast tre drag med krokar att pärla på. Min kreativa ådra gjorde att jag pärlade den ena kroken med glaspärlor och två bjällror, en med akrylpärlor och en helt vanlig med en bjällra. Hon kom och hämtade mej vid klockan 14:00 och sen åkte vi direkt till sjön. Dessvärre gick det sådär för på den enkla med bara bjällra fick jag ingen och på den andra med glaspärlor och en bjällra fick jag ingen heller, men den sista fick jag till min glädje fyra stycken fiskar på! Så totalt blev det tre stycken mörtar och en abborre. Självklart så släppte jag tillbaka fiskarna i sjön. Efter det var jag jättetrött och skrev bara snabbt i min dagbok som på senaste tiden mest handlar om armband och andra smyckestillbehör, sen somnade jag.