Med gummistövlar i Sveriges regnigaste stad

Både jag och min man är uppvuxna i regnstaden Borås. Här sägs det regna typ 365 dagar om året och givetvis har vi gummistövlar i alla olika färger och former. När man ska köpa nya skor till barnen så blir det nästan alltid att man halkar in på kategorin gummistövlar barn av sig självt bara för att man är så van vid att dem ska ha skor som tål regn. När vi däremot väl flyttade till Spanien för att man man fick jobb där, så insåg man vilken stor nytta man hade av att faktiskt ha bott i regn och rusk.

Att ta vara på regnet

Nummer ett på listan handlar ju givetvis om att man verkligen uppskattar värmen och fint väder. Samtidigt som man inser att regn är helt nödvändigt för att vår värld ska fortsätta leva och må bra. Att naturen liksom växer och frodas med hjälp av regnvattnet. Jag har aldrig sett så torra områden som där jag brukar promenera i Spanien.

Nästa grej som vi verkligen haft nytta av att bo i regn är att man faktiskt klär på barnen väldigt bra till förskolan eller skolan. Vi får ofta kommentarer och beröm för att vi har med så bra kläder till barnen. Gummistövlar barn är med andra ord en ganska bra kategori att känna till eftersom vissa andra föräldrar i Spanien inte ens verkar äga ett par skor som tål regn. Regnar det så stannar man helt enkelt hemma och går inte ut.

Så utav hela detta konstaterande om att Borås är Sveriges regnigaste stad så är jag ändå ganska nöjd över att ha bott där för att få lite perspektiv. Det är inte alltid strålande sol och 25 grader utan man kan faktiskt vara ute och njuta i lite regn och några plusgrader också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: 7l5