Jaktkläder för skogen

Jag älskar mat och speciellt en god stek. Handlar min mat på ICA och en lokal gård som säljer kött från djur de själva föder upp. Gillar att handla lokalproducerad mat, det känns tryggt på något sätt.
Är utbildad jägare och har nu gått med i ett lokalt jaktlag. Vi ska ut och jaga vildsvin till helgen. Tanken är att jag ska gå med som observatör de första gångerna för att lära mig hur jaktlaget arbetar när de är ute och jagar.

Kommer köpa nya jaktkläder så fort lönen kommer in på mitt konto. Jag letar efter ett par vattentäta jaktbyxor och stövlar att ha på mig när jag hänger med jaktlaget i skogen.

Sista vi träffades berättade Sven-Åke om när han fällde en älg i slutet av 90-talet. Han hade inte fällt en enda älg i hela sitt liv och var väldigt stolt när han till slut lyckades. Älgen jagade han i 4 timmar och när han till slut fick skjutit älgen visade det sig vara en tio-taggare. Sven-Åke har sparat hornen från älgen och satt dem ovanför spisen i sin jaktstuga.

Har frågat jaktlaget om jaktkläder och vilka plagg som är bra att ha på sig under en jakt. Fick tipset att undvika färger som väcker uppmärksamhet. Kamouflageliknande mönster är bra att använda när man är ute och jagar. Gubbarna tyckte att jag skulle köpa vattentäta byxor och ett par jaktstövlar eller kängor.

Ska packa ned en termos med kaffe och ett par ostmackor. Man vet aldrig hur länge ett jaktpass pågår, det kan vara slut på en halvtimme eller pågå under en hel dag. Det är lite kyligt ute, så jag ska nog ha på mig ett underställ samt ett par plagg i flera lager. En mössa är nog ett måste så man inte fryser om flinten i skogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: so3